Bedreiging melden via Centraal Meldpunt: Meld.nl (2024)

Bedreiging melden via Centraal Meldpunt: Meld.nl.Het strafrecht is dat deel van het recht dat toepasbaar is als iemand verdacht is van het begaan van een strafbaar feit. U bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Bedreiging
Bij bedreigingen voel je je onveilig en bang en het kan op allerlei plekken plaatsvinden. Op het schoolplein of het sportveld, per telefoon of online, via sociale media, zoals Instagram, Snapchat, WhatsApp, Facebook of Twitter, of per e-mail. Het kan om een combinatie van al die plekken gaan.Heeft iemand gedreigd om u, uw naasten, vrienden of eigendommen iets aan te doen. Leeft u in een gevoel van onveiligheid. Doe er iets aan, en treed naar buiten hiermee. Het is belangrijk dat u weet dat niet elke bedreiging strafbaar is. Er is een verschil tussen u bedreigd voelen en dat wat de wet erover zegt. U doet aangifte van bedreigingen. Bewaar altijd bewijsstukken.

Strafrecht advocaat
Zowel verdachten, slachtoffers en getuigen van een misdrijf kunnen een strafrecht advocaat inschakelen. Op het moment dat een verdachte in verzekering wordt gesteld, heeft die recht op een advocaat. De politie meldt een advocaat die piketdienst heeft om de verdachte te bezoeken op het politiebureau. De verdachte mag ook zelf een advocaat kiezen en op elk gewenst die inwisselen voor een andere advocaat. De overheid betaalt de advocaat. Een familielid, dierbare kan ook een advocaat bellen en vragen om de verdachte bij te staan. Een piketadvocaat of pro deo advocaat wordt betaald door de overheid. Kiest u zelf een advocaat, dan betaalt u een uurtarief. Als u niet gedetineerd bent en aan de inkomenseisen van de Raad voor Rechtsbijstand voldoet, kunt u aanspraak maken op een advocaat met toevoeging. De advocaat wordt betaald door de overheid.

Slachtoffer en Strafrecht
Slachtoffers verdienen het om gehoord te worden, om te weten wat hun rechten zijn en om het strafproces te begrijpen. Slachtoffers verdienen ook een advocaat aan hun zijde die informeert, bijstaat en vertegenwoordigt. Bent u slachtoffer van een misdrijf dan kan een advocaat u bijstaan bij het doen van aangifte, begeleiden in het juridische proces, bijstaan ter zitting, bijstaan bij getuigenverhoor en uw eventuele (letsel)schade laten berekenen en eisen.

Getuige en Strafrecht
Bent u getuige van een strafbaar feit en u wilt dit melden? U kunt gevraagd worden om in een strafzaak tegen de verdachte een verklaring af te leggen. Uw verklaring wordt vastgelegd in een proces-verbaal en zal deel uitmaken van het strafdossier. Indien u opgeroepen of gedagvaard wordt om voor de rechter uw getuigenverklaring af te leggen, dan bent u verplicht om te verschijnen. Bent u getuige van een misdrijf, dan heeft u recht om voorafgaande aan het verhoor een advocaat in te schakelen. Een strafrecht advocaat kan u hierin bijstaan.

Rechten verdachte
Volgens de wet bent u verdachte als uit feiten of omstandigheden een redelijk vermoeden naar voren komt dat u zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, als u vervolgd wordt voor een strafbaar feit, als er tegen u een strafrechtelijk financieel onderzoek loopt of als u voor een strafbaar feit bent veroordeeld en de officier van justitie probeert bepaalde goederen of geld dat u door een strafbaar feit verkregen heeft aan u te ontnemen. Er moet voldoende aanleiding en een redelijke vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit zijn om u te verdenken van het plegen van een strafbaar feit. Politie en Justitie kan u niet op gevoel als verdachte aanmerken.

Recht op advocaat bij verhoor
Indien de politie u als verdachte van een strafbaar feit aanmerkt, dan moet u tussen het moment van uw arrestatie en het moment van eerste verhoor gewezen worden op uw recht om een advocaat te raadplegen. Alleen als de verdachte ondubbelzinnig afstand doet van zijn recht, dan bestaat die plicht niet. Het recht op een advocaat gaat in vanaf het moment van inverzekeringstelling. Indien de politie tijdens de verzekeringstelling op meer strafbare feiten stuit, zal de verdachte opnieuw moeten worden gewezen op zijn recht op een advocaat. U krijgt een advocaat toegewezen of u kiest uw eigen advocaat.

Voorarrest
De politie kan dwangmiddelen gebruiken als u als verdachte wordt aangemerkt zoals staande houden, aanhouden en fouilleren, binnentreden van woning, inbeslagneming, computeronderzoek en telefoon- en internettap. De politie kan u 6 uren op het politiebureau verhoren. De officier van justitie moet daarna toestemming geven om u langer dan 6 uur vast te houden. U wordt dan in verzekering gesteld. Dit kan 3 dagen duren. In uitzondering kan dit verlengd worden. Na 3 dagen en 15 uur vast te hebben gezeten wordt u voorgeleid bij de Rechter-Commissaris. De RC toetst of de inverzekeringstelling volgens de juiste procedure is gegaan. Als u onterecht in voorlopige hechtenis heeft gezeten, heeft u recht op schadevergoeding.

Dagvaarding
De officier van justitie zal de verdachte dagvaarden en vervolgen voor een strafbaar feit. In de dagvaarding staat voor welke feit die vervolgd wordt en waar en wanneer de rechter de zaak op een zitting behandelt. De dagvaarding moet in persoon aan de verdachte worden uitgereikt om ervoor te zorgen dat de verdachte geinformeerd wordt over de vervolging en waar en wanneer de zitting in het kader van de strafzaak gaat spelen. Als de verdachte niet verschijnt op de zitting, kan die bij verstek worden veroordeeld. De uitspraak zal aan de verdachte in persoon worden betekend alvorens de uitspraak ten uitvoer wordt gelegd. Indien de verdachte verhinderd is, kan die om aanhouding van de zitting vragen of zijn advocaat machtigen om als bepaaldelijk gevolmachtigd advocaat namens hem op te treden.

U kunt bij Meld.nl terecht voor al uw vragen over strafrecht. Bij dagvaarding, hoger beroep, cassatie, inbeslagname, schadevergoeding en overige strafrechtelijke procedures is het raadzaam om tijdig juridisch hulp in te schakelen.

Kosten
Meld.nl heeft vooraf voor u naar de mogelijkheden gekeken om uw kosten te beperken, want advocaten, mediators en juristen zijn duur. In het slechtste geval moet u de kosten zelf dragen, maar het kan ook zijn dat niet u, maar de overheid, de rechtsbijstandsverzekeraar of de tegenpartij de kosten betaalt.

Zodra wij het ingevulde meldformulier hebben ontvangen, analyseren wij uw melding en toetsen wij uw zaak op risico’s en kansen en of het (financieel) haalbaar is om een zaak te starten. Is dat het geval, dan gaan wij op zoek naar een juridische dienstverlener binnen ons netwerk die het meest geschikt is om uw zaak op te pakken. Meld.nl werkt ook met zelfstandige advocaten, mediators en juristen. Die hebben de expertise, maar niet de overhead van een grote kantoor. Zo komt u niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan. U bent vrij in uw keuze om een opdracht aan te gaan.

Privacy
Meld.nl verwerkt persoonsgegevens in het kader van het realiseren van zijn doelstellingen.De bijzondere persoonsgegevens verwerken wij enkel na uw uitdrukkelijke toestemming. Deze toestemming wordt u gevraagd bij het invullen van het meldformulier. Er wordt daarbij strikt vertrouwelijk omgegaan met uw persoonsgegevens en uw persoonsgegevens worden verwerkt en beveiligd conform de AVG-normen.

Neem direct contact op en laat uw melding toetsen door Meld.nl.
U wilt niet in een lange, ingewikkelde en slepende rechtsproces belanden en is het daarom raadzaam om tijdig juridisch hulp in te schakelen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. bedreiging bedreiging

Lees Verder

meldpunt

Meld.nl kan op dit moment geen meldingen verwerken; excuses voor het ongemak.

Bedreiging melden via Centraal Meldpunt: Meld.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6315

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.